Ogłoszenie Płatne

piątek, 20 grudnia 2013

Energiczna kanapka

Często budzimy się zmęczeni z wielu powodów. Osoby które mają problemy ze spaniem napewno wiedzą o co mi chodzi. Aby dostać niezbędną dawkę kalorii i energii na poranek, warto użyć następnego przepisu na naprawdę efektywną kanapkę, która pozwala stanąć na nogi:

Wersja z salami....

Składniki: 
Salami
Chleb
Liście szpinaku
Pomidory
(Ogórek)

Chleb kroimy na cienkie kawałki (będziemy dodawać jeszcze kilka dodatkowych składników). Smarujemy masłem (najlepiej z najmniejszą ilością tłuszczu) i kryjemy kromkę salami które nam odpowiada. Potem, kryjemy salami warstwą (lub dwoma warstwami) świeżego szpinaku, ewentualnie sałaty. Ostatecznie dajemy na to kilka pokrojonych na cienko pomidorów. Kanapkę można przyprawić pieprzem lub odrobiną papryki czerwonej, jeśli ktoś lubi, oczywiście.
Dla chcących, polecam dodanie trochę ogórka pod pomidor, który doda jeszcze więcej świeżości i smaku naszej kanapce.

Wersja Wegetariańska

Wegetarianom polecamy opcję, w której salami zastępuje Awokado. To fantastyczny owoc który obniża poziom złego cholesterolu i co lepiej, spowalnia się starzeniu naszego ciała i komórek.
A więc proces robienia kanapki z awokado jest taki sam jak z salami, chociaż tutaj nie dodawałbym wogóle ogórków.
Kroimy chleb na cienkie kawałki, smarujemy masłem (najlepiej beztłuszczowym), kryjem kromkę warstwami awokado, to kryjemy szpinakiem i pomidorem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz