Wersja z salami....
Składniki:
Salami
Chleb
Liście szpinaku
Pomidory
(Ogórek)
Chleb kroimy na cienkie kawałki (będziemy dodawać jeszcze kilka dodatkowych składników). Smarujemy masłem (najlepiej z najmniejszą ilością tłuszczu) i kryjemy kromkę salami które nam odpowiada. Potem, kryjemy salami warstwą (lub dwoma warstwami) świeżego szpinaku, ewentualnie sałaty. Ostatecznie dajemy na to kilka pokrojonych na cienko pomidorów. Kanapkę można przyprawić pieprzem lub odrobiną papryki czerwonej, jeśli ktoś lubi, oczywiście.
Dla chcących, polecam dodanie trochę ogórka pod pomidor, który doda jeszcze więcej świeżości i smaku naszej kanapce.
Wersja Wegetariańska
Wegetarianom polecamy opcję, w której salami zastępuje Awokado. To fantastyczny owoc który obniża poziom złego cholesterolu i co lepiej, spowalnia się starzeniu naszego ciała i komórek.
A więc proces robienia kanapki z awokado jest taki sam jak z salami, chociaż tutaj nie dodawałbym wogóle ogórków.
Kroimy chleb na cienkie kawałki, smarujemy masłem (najlepiej beztłuszczowym), kryjem kromkę warstwami awokado, to kryjemy szpinakiem i pomidorem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz